tisdag 19 februari, 2019

Sveriges största hälsotidning

Dansbandssångaren: "Med naturpreparatet försvann ledvärken"

Dansbandssångaren: "Med naturpreparatet försvann ledvärken"

Efter 47 års turnerande gav Micke Ahlgrens knän upp. Läkarna konstaterade artros i båda knäna.

Dansbandssångaren Micke Ahlgrens turnerande förstörde hans knän och läkaren konstaterade artros. Tack vare ett tillskott med speciella fettsyror försvann värken och idag är han helt besvärsfri.

Micke Ahlgren är basist och sångare i dansbandet Micke Ahlgrens. Under 47 år har de turnerat Sverige runt och idag är Micke Ahlgrens ett välkänt och omtyckt dansband, som även legat på Svensktoppen vid ett par tillfällen. Vid varje spelning lastar bandet själva ut och in utrustningen ur turnébussen och det har slitit på Mickes knän. 

– Det är ett ton som vi släpar två gånger per föreställning och med 140 spelningar per år blir det närmare 300 ton vi bär på ett år. Till slut fick mina knän nog och läkaren konstaterade att jag fått artros i båda knäna, säger Micke Ahlgren. Jag hade väldigt ont och värst var det på nätterna då jag var tvungen att leta positioner där det skulle göra mindre ont. Räddningen kom när han blev tipsad av en sjuksköterska som han känner privat. 

– När jag berättade för henne om mina besvär sa hon att hon också hade artros, men att hon hade blivit hjälpt av ett preparat som heter Lyprinol, berättar han. Kosttillskottet Lyprinol innehåller ett rent oljeextrakt med speciella omega-3 fettsyror från grönläppad mussla som i flera kliniska studier visat sig ha god effekt på artros och ledgångsreumatism.

– Jag är skeptisk mot alla naturpreparat och måste vara helt övertygad innan jag ska tro på något. Men eftersom jag litade på sjuksköterskan och hon var så övertygande ville jag också prova, säger Micke. Han köpte en förpackning och redan efter tre veckor märkte han en skillnad.
– Smärtan försvann successivt och efter några månader kände jag ingen värk alls. Jag var fortfarande stel, men värken var helt borta så nu kunde jag träna bort stelheten, berättar han. Nu har Micke tagit Lyprinol i fem år och har inte längre några problem.
– Därför rekommenderar jag Lyprinol varmt till alla jag känner med ledvärk, säger han. Forskning visar att den patenterade musseloljan PCSO-524 i Lyprinol bromsar bildandet av inflammatoriska ämnen som leder till artros.
– Vi har upptäckt att det är det höga innehållet av de speciella omega-3 fettsyrorna som ger musseloljan den speciella effekten, säger Olle Haglund, läkare och forskare vid Uppsala Universitet.

Det finns idag ett flertal vetenskapliga studier som visar att musselolja har goda effekter vid tillstånd som artros och ledgångsreumatism. Till dessa studier kommer flera rapporter om positiva effekter hos många människor med inflammatoriska tillstånd.
– Det finns åtskilliga exempel på människor där inget läkemedel har hjälpt, men där de blivit besvärsfria av Lyprinol. Till skillnad från antiinflammatoriska läkemedel innehåller Lyprinol inga syntetiska ämnen och ger inga biverkningar.

– Det finns flera naturliga medel, men det enskilt främsta preparatet vid artros och ledgångsreumatism är Lyprinol, säger läkaren och forskaren Olle Haglund. 

Kropp & själ

Välkommen till Sveriges största hälsotidning! 
Vi har som mål att hjälpa människor att må bättre. Det vill vi göra genom att öka förståelsen för naturlig egenvård, ge tips om nyttig kosthållning och råd om grundläggande träning.

Poul Heie, Ansvarig utgivare

Nyhetsbrev

Vill du få nyheter om egenvårdsprodukter, kost och träning för att må bättre?
Anmäl dig till vårat nyhetsbrev så får du tips varje månad om hur du kan få en positiv hälsoutveckling.
Kommer snart!

Tipsa oss

Saknar du något? Vill du att vi skriver mer om något? Har du rent av något som du vill publicera på sajten?

Ta kontakt med oss och tipsa oss om hur vi kan bli bättre.