tisdag 19 februari, 2019

Sveriges största hälsotidning

Du slipper träningsvärken

Du slipper träningsvärken

Träningsvärk är helt naturligt och ofarligt, men kan vara smärtsamt, störande och begränsande.

Träningsvärk är helt naturligt och ofarligt, men kan vara smärtsamt, störande och begränsande. Studier visar att specifika marina fettsyror minskar förekomst av träningsvärk.

För elitidrottare kan träningsvärk påverka viktiga tävlingsresultat. För amatören kan stelheten och smärtan medföra begränsningar i vardagen och inställda träningspass.

Många använder därför smärtstillande preparat för att kunna fortsätta prestera, men dessa kan försämra återhämtningen. Nu rekommenderar forskare marina fettsyror vid träningsvärk eftersom de inte har några negativa bieffekter.

Nyligen publicerades en studie som visar att man effektivt kan minska träningsvärk med hjälp av kosttillskottet Lyprinol, med den specifika marina oljan. I en kontrollerad, randomiserad studie fick en grupp otränade män Lyprinol eller placebo i 26 dagar, innan de utsattes för muskelnedbrytande excentrisk träning.

Professor Mickleborough, som ledde studien, fann att gruppen som fått Lyprinol visade på en signifikant lägre förekomst av träningsvärk 72- 96 timmar efter träningspasset, jämfört med placebogruppen.
– Resultaten är mycket intressanta och tyder på att alla, både nybörjare och elitidrottare, kan dra nytta av ett tillskott med dessa fettsyror, kommenterar professor Mickleborough.

Lyprinol innehåller PCSO- 524, en unik sammansättning av marina fettsyror, som odlas i ett av världens renaste hav utanför Nya Zeelands kust. Oljan utvinns med en patenterad och skonsam metod, där alla nyttiga fettsyror bevaras. I flera studier har Lyprinol visats minska inflammatoriska tillstånd vid astma och ledvärk.

Lyprinol, som säljs i hälsokostbutiker, är dessutom certifierad för användning av idrottsmän och är i många länder registrerad som ett livsmedel för speciella medicinska ändamål. 

Mera information

Av Ingvar Larsson

Kropp & själ

Välkommen till Sveriges största hälsotidning! 
Vi har som mål att hjälpa människor att må bättre. Det vill vi göra genom att öka förståelsen för naturlig egenvård, ge tips om nyttig kosthållning och råd om grundläggande träning.

Poul Heie, Ansvarig utgivare

Nyhetsbrev

Vill du få nyheter om egenvårdsprodukter, kost och träning för att må bättre?
Anmäl dig till vårat nyhetsbrev så får du tips varje månad om hur du kan få en positiv hälsoutveckling.
Kommer snart!

Tipsa oss

Saknar du något? Vill du att vi skriver mer om något? Har du rent av något som du vill publicera på sajten?

Ta kontakt med oss och tipsa oss om hur vi kan bli bättre.