onsdag 20 februari, 2019

Sveriges största hälsotidning

Helen Kling, 45: Värken försvann och rörligheten kom tillbaka

Helen Kling, 45: Värken försvann och rörligheten kom tillbaka

Helen Kling, 45: Värken försvann och rörligheten kom tillbaka

Tack vare Movo kan jag jobba hårt med kroppen igen utan att få ont. Nu kan jag såga ner träd och hugga ved på vår skogstomt, säger Helen.

Helen ärvde sin pappas ledbesvär, men tålde inte värktabletterna som läkaren ordinerade. Med ett naturligt tillskott av GOPO-rika nypon blev hon helt besvärsfri.

Helen Kling, 45, jobbade i hemtjänsten tills hon fick problem med ledvärk för drygt ett år sedan. – Jag fick värk i lederna och blev väldigt stel, värst var det i knän och armbågar, säger hon.

Biverkningar
Helen gick till vårdcentralen eftersom hon misstänkte att hon kanske fått ett fästingbett. – Läkaren tog prover, kollade sköldkörteln och undersökte om det var borrelia, men de hittade ingenting. Jag fick starka värktabletter, i två olika omgångar, men de hjälpte inte och jag mådde bara dålig av dem. Den ena kräktes jag av och den andra fick min mage att helt packa ihop, säger hon.

Svårt att röra sig
Artros kan uppstå i kroppens samtliga leder men det är ovanligt att artros börjar i fler än en led och då är det sannolikt ärftligt betingat. – Min pappa har artros i knäna, berättar Helen. Han hade mycket värk och svårt att röra sig, men för sju år sedan började han med nyponpulvret Movo. Värken försvann och rörligheten kom tillbaka, så när jag berättade om mina ledbesvär rekommenderade han att jag också skulle ta det.

Helt besvärsfri
Kosttillskottet Movo har i flera internationella studier visat sig ha antiinflammatorisk effekt som gör att ledvärk minskar, samtidigt som rörligheten ökar. Hemligheten är ett nyponpulver med GOPO, som utvinns i en patenterad torkningsprocess av hela nypon med kärnor.
– Efter 3–4 veckor var värken borta, säger Helen. Det är jobbigt att ha ont, så när smärtan försvann var det helt underbart. Idag är jag helt besvärsfri och går långa skogspromenader varje dag. Det är verkligen fantastiskt.

Välstuderad och effektiv
För några månader sedan fick Helen slut på nyponpulvret och bestämde sig för att prova om det skulle fungera utan dem.
– Men det gör jag inte om, säger Helen. Efter en vecka kom värken tillbaka, så nu fortsätter jag ta Movo. Den välstuderade och effektiva substansen GOPO finns idag bara i en produkt i Sverige – kosttillskottet Movo som finns i alla hälsokostbutiker. Helen ärvde sin pappas ledbesvär, men tålde inte värktabletterna som läkaren ordinerade. Med ett naturligt tillskott av GOPO-rika nypon blev hon helt besvärsfri.

Kropp & själ

Välkommen till Sveriges största hälsotidning! 
Vi har som mål att hjälpa människor att må bättre. Det vill vi göra genom att öka förståelsen för naturlig egenvård, ge tips om nyttig kosthållning och råd om grundläggande träning.

Poul Heie, Ansvarig utgivare

Nyhetsbrev

Vill du få nyheter om egenvårdsprodukter, kost och träning för att må bättre?
Anmäl dig till vårat nyhetsbrev så får du tips varje månad om hur du kan få en positiv hälsoutveckling.
Kommer snart!

Tipsa oss

Saknar du något? Vill du att vi skriver mer om något? Har du rent av något som du vill publicera på sajten?

Ta kontakt med oss och tipsa oss om hur vi kan bli bättre.