tisdag 19 februari, 2019

Sveriges största hälsotidning

Jag fick tillbaka min livskvalitet

Jag fick tillbaka min livskvalitet

Rikke Henriksen, 45

– Bara att kunna få lite andrum från huvudvärk, yrsel och min tinnitus betyder mer än du kan föreställa dig, säger Rikke Henriksen. Efter sex veckor med biloba-tabletter förstod hon att hon valt rätt väg.

Hon är inte botad. Inte alls. Hon har fortfarande ringningar i öronen, men som Rikke säger:
– Nu finns det stunder, som är nästan helt ”tysta”, vilket är en stor förändring för mig, säger hon. 45-åriga Rikke Henriksen har länge varit mycket besvärad av en extremt obehaglig kombination av tinnitus, yrsel och huvudvärk. Hon har även hörselnedsättning i båda öronen, men eftersom hon har öronsus, eller tinnitus, är det inte alltid hon kan använda hörapparat, eftersom det blir för mycket buller. Rikke kände hopplöshet över att det inte gick att göra något åt problemen, men då föreslog hennes öronläkare en lösning.
– När jag blev ordinerad hörapparater föreslog min ögonläkare att jag skulle prova biloba, ett naturligt växtextrakt med effekt på blodcirkulationen. Han sa att det forskats mycket på bilobas positiva inverkan på huvudvärk, yrsel och ringningar i öronen, som alla kan orsakas av minskat blodflöde.

Biloba var lösningen
– Jag började använda preparatet och efter ungefär en och en halv månad kände jag förbättring, säger hon. Förbättringen fortsatte och även om jag fortfarande plågas av tinnitus så är det klart mindre än tidigare. Mina hörapparater gör fortfarande problemen värre, även om jag använder biloba-tabletter. Men när allt kommer omkring, är min tinnitus inte konstant längre och de små tysta pauserna känns som en stor förändring.

Mindre yrsel
En annan positiv effekt är att Rikkes yrsel gått från att vara mer eller mindre konstant till att nu bara drabba henne ibland. – Tabletterna har även tagit bort en del av illamående som jag plågades mycket av förut. Dessutom har jag inte huvudvärk lika ofta som förut och nu bara under korta perioder, säger hon.

Lär sig leva med det
Rikkes problem är ärftliga och det finns inte så mycket hon kan göra åt dem.
– Man måste acceptera att så här är det bara, men det är en befrielse att få slippa mycket av yrseln. Jag är nöjd med förbättringen som bilobatabletterna har gett och jag är glad över att ha fått en bättre livskvalitet jämfört med tidigare, säger Rikke som är fast besluten att fortsätta att ta preparatet. Jag har försökt att göra ett uppehåll, men det gjorde bara att illamåendet och yrseln blev mycket värre. Andra som har liknande problem kan dra nytta av denna produkt också. Jag rekommenderar den starkt, eftersom den har gjort en enorm skillnad för mig.

Mera information

Fakta | Så fungerar Ginkgo biloba
Extraktet från Ginkgo biloba trädets blad har två aktiva substanser (ginkgoflavonglycosider och terpenlaktoner), som verkar kärlvidgande och samtidigt gör blodet mer tunnflytande. Detta innebär att blodet lättare når ut i kretsloppets små förgreningar i bland annat huvudet samt i fingrar och tår.

Det finns forskning som visar att Biloba kan motverka försämrat minne och koncentrationssvårigheter som orsakas av minskat blodflöde, och det finns studier som visar en effekt på tinnitus.

Med tanke på att hjärnan ensam svarar för 20% av kroppens totala syreförbrukning, och blodet transporterar syre, är det inte så konstigt, att det ger fördelar att öka blodflödet till huvudet. Likaså har forskarna även visat att ämnena i Ginkgo biloba hjälper mot kalla händer och fötter. Biloba-tabletter finns på apotek och i hälsofackhandeln.

Text: Lisa Nilsson

Kropp & själ

Välkommen till Sveriges största hälsotidning! 
Vi har som mål att hjälpa människor att må bättre. Det vill vi göra genom att öka förståelsen för naturlig egenvård, ge tips om nyttig kosthållning och råd om grundläggande träning.

Poul Heie, Ansvarig utgivare

Nyhetsbrev

Vill du få nyheter om egenvårdsprodukter, kost och träning för att må bättre?
Anmäl dig till vårat nyhetsbrev så får du tips varje månad om hur du kan få en positiv hälsoutveckling.
Kommer snart!

Tipsa oss

Saknar du något? Vill du att vi skriver mer om något? Har du rent av något som du vill publicera på sajten?

Ta kontakt med oss och tipsa oss om hur vi kan bli bättre.