tisdag 19 februari, 2019

Sveriges största hälsotidning

Kom igång med din träning

Kom igång med din träning

Det ska vara kul att träna så prova olika motionsformer tills du hittar någon som passar dig.

Under vintern är det lätt att man tappar inspiration att träna och kommer ur sina goda vanor. Vill du komma i form till sommaren är det dags att ta nya friska tag och kanske till och med ge dig själv lite nya utmaningar.

När våren är på ingång är längtan efter att börja träna kanske som störst. För att du ska hitta motivationen och lusten att komma igång med någon fysisk aktivitet har vi sammanställt våra bästa tips.

Det ska vara kul att träna, så prova olika motionsformer tills du hittar något som fungerar för dig. Många träningsanläggningar och klubbar erbjuder gratis prova-på-dagar i mars.

Lättillgängligt. Träningen ska vara lättillgänglig, så välj hitta en träningsanläggning eller ett motionsspår som ligger nära hemmet eller arbetet.

Rätt tid. Hitta en träningstid som fungerar i vardagen. Hinner du inte träna på kvällen kan du prova om det fungerar på lunchen eller på morgonen innan jobbet.

Vänta inte. Ett bra sätt att komma igång är att bestämma en dag som du ska börja på. Säg till minst tre personer att du ska börja träna och be dem fråga dig nästa dag hur det gick.

Träningskompis. Skaffa en träningskompis så har du någon att matcha dig med. Målsättning. Ha realistiska mål och prioritera träningen under en tid tills det rullar på av sig själv.

Börja lungt. Ställ inte för höga krav på dig i början utan ta korta pass 2-3 gånger i veckan. Då undviker du skador och blir mer motiverad. Var förberedd. Förbered din träningsväska kvällen innan så den är klar att ta med på morgonen.

Ge inte upp. Träning är ingen "quick fix" – det är en livsstil. Och tänk på att den bästa träningen är den som blir av.

En livsstil. Att hålla sig i form handlar inte om att få fler år till livet utan att få mer liv till åren.

Mera information

Text: Lisa Nilsson

Kropp & själ

Välkommen till Sveriges största hälsotidning! 
Vi har som mål att hjälpa människor att må bättre. Det vill vi göra genom att öka förståelsen för naturlig egenvård, ge tips om nyttig kosthållning och råd om grundläggande träning.

Poul Heie, Ansvarig utgivare

Nyhetsbrev

Vill du få nyheter om egenvårdsprodukter, kost och träning för att må bättre?
Anmäl dig till vårat nyhetsbrev så får du tips varje månad om hur du kan få en positiv hälsoutveckling.
Kommer snart!

Tipsa oss

Saknar du något? Vill du att vi skriver mer om något? Har du rent av något som du vill publicera på sajten?

Ta kontakt med oss och tipsa oss om hur vi kan bli bättre.