tisdag 19 februari, 2019

Sveriges största hälsotidning

Läkaren och fysiologen: "Viktigt ämne för matsmältningen"

Läkaren och fysiologen: "Viktigt ämne för matsmältningen"

Docent Rune Eliasson

Docent Rune Eliasson har i 40 år undervisat i fysiologi och arbetat som läkare på Karolinska sjukhuset. Han har publicerat drygt 200 vetenskapliga artiklar inom biokemi, fysiologi, farmakologi och andrologi.
– I min egenskap av lärare i fysiologi har jag studerat magnesium under många år. Vi vet idag att magnesium ingår i mer än 300 viktiga enzymer och reglerar många biokemiska processer som är viktiga för proteinsyntesen, muskel- och nervfunktionen samt kontrollen av blodsocker och blodtryck. Det är också viktigt för en normal matsmältning, men vi har idag en generell brist på magnesium i Sverige eftersom det industriella jordbruket producerar utarmade livsmedel.
– Det är riskfritt att ta en måttlig överdos av ett biotillgängligt magnesium-preparat eftersom överskottet utsöndras i urinen. Med ”måttlig” menar jag upp till fem gånger den rutinmässiga dosen, säger docent Rune Eliasson.

Kropp & själ

Välkommen till Sveriges största hälsotidning! 
Vi har som mål att hjälpa människor att må bättre. Det vill vi göra genom att öka förståelsen för naturlig egenvård, ge tips om nyttig kosthållning och råd om grundläggande träning.

Poul Heie, Ansvarig utgivare

Nyhetsbrev

Vill du få nyheter om egenvårdsprodukter, kost och träning för att må bättre?
Anmäl dig till vårat nyhetsbrev så får du tips varje månad om hur du kan få en positiv hälsoutveckling.
Kommer snart!

Tipsa oss

Saknar du något? Vill du att vi skriver mer om något? Har du rent av något som du vill publicera på sajten?

Ta kontakt med oss och tipsa oss om hur vi kan bli bättre.