tisdag 19 februari, 2019

Sveriges största hälsotidning

Maria, 65: Livet är mycket roligare utan smärta

Maria, 65: Livet är mycket roligare utan smärta

Maria, 65: Livet är mycket roligare utan smärta

– Innan kunde jag knappt sova på grund av den fruktansvärda smärtan i min högra arm, men nu har jag inga problem utan sover hela nätterna. Jag orkar skura, motionera och göra alla de saker som tidigare smärtade så hemskt, säger Maria.

– Jag kände mig bättre redan tre veckor efter att jag börjat med glukosamin. Det var ganska imponerande. Nu har jag inte längre ont i min arm och kan göra alla saker jag tidigare inte klarade av, säger Maria Graca.

– Jag kan böja armen igen, och har inte längre ont i den. Det gör också att jag kan sova hela natten, säger 65-åriga Maria Graca. Hon kan nästan inte förstå hur snabbt medlet verkade. Tre veckor efter att hon tog sina första kapslar med glukosamin kände hon sig bättre.

– Jag är verkligen imponerad av de snabba resultaten, säger hon. Men å andra sidan borde jag väl inte vara så förvånad för på apoteket berättade de att de sett goda resultat hos andra som använt glukosamin.

Kan sköta sina sysslor
Maria minns hur ont hon hade tidigare. Det var främst hennes högra arm som smärtade, men hon hade också ont i knäna och tårna.

– Jag gick till doktorn, säger Maria, och jag fick veta att smärtan i armen var ett resultat av att jag tillbringat alltför många timmar vid datorn. Det gjorde verkligen ont. Hon kunde knappt böja armen och smärtan höll henne vaken på natten.

– Jag kunde inte hitta någon bra ställning att ligga i. Och som ni säkert kan föreställa er var det nästan omöjligt att tvätta golven eftersom jag knappt kunde lyfta en vattenhink, säger Maria. Nu har hon inga problem med detta. Hon sköter alla sysslor i hemmet och sover bra på natten.

Börjat träna igen
En av de saker som Maria verkligen är glad över är att hon kan träna igen.

– Innan kunde jag inte göra det på grund av min arm, men nu har jag tagit upp träningen igen och det känns förstås jättebra. Hon arbetade förr på en radiostation, men är nu pensionerad och vill göra det mesta av sin tid.

– Jag älskar att umgås med mina vänner och njuta av långa promenader. Jag går ofta i minst en timme eller mer, berättar Maria.

Mera information

Text: Lisa Nilsson

Kropp & själ

Välkommen till Sveriges största hälsotidning! 
Vi har som mål att hjälpa människor att må bättre. Det vill vi göra genom att öka förståelsen för naturlig egenvård, ge tips om nyttig kosthållning och råd om grundläggande träning.

Poul Heie, Ansvarig utgivare

Nyhetsbrev

Vill du få nyheter om egenvårdsprodukter, kost och träning för att må bättre?
Anmäl dig till vårat nyhetsbrev så får du tips varje månad om hur du kan få en positiv hälsoutveckling.
Kommer snart!

Tipsa oss

Saknar du något? Vill du att vi skriver mer om något? Har du rent av något som du vill publicera på sajten?

Ta kontakt med oss och tipsa oss om hur vi kan bli bättre.