torsdag 21 februari, 2019

Sveriges största hälsotidning

Musseloljans starka effekt på ledbesvär

Musseloljans starka effekt på ledbesvär

Peter Andersson, världsmästare i veteran-VM i karate. Foto: RP Media

– Lyprinol har räddat mitt idrottsliv, säger Peter Andersson som efter flera år med inflammation i bägge armbågarna kunde börja träna igen och bli världsmästare i veteran-VM i karate.

Peter Andersson, 59, har tränat karate sedan ungdomsåren, men alla år av hård träning blev till slut för mycket för hans kropp.
– Jag fick fullständigt sönder-inflammerade armbågar på grund av överbelastningen i träningen. Jag hade så ont att jag hade svårt att skära en brödskiva, säger Peter.

Tips från fysioterapeuten
Peter fick ge upp träningen och efter att ha provat allt från kortisonsprutor till akupunktur fann han en lösning.
– På en föreläsning träffade jag fysioterapeuten för danska OS-truppen i rodd. De hade mycket problem med trasiga leder, men med hjälp av speciella omega-3 fettsyror fick de en läkningsgrad på 80 procent, säger Peter.

Lederna återhämtade sig 
De speciella omega-3 fettsyrorna finns i kosttillskottet Lyprinol och efter att ha tagit preparatet i fyra månader hade Peters leder återhämtat sig.
– Smärtan försvann helt och jag kunde börja träna igen. Det här var några år sedan, men jag har fortsatt att ta Lyprinol och har inte haft ont efter det. Så man kan säga att Lyprinol räddade mitt idrottsliv, så jag kunde komma igång och träna igen på gamla dar, säger Peter Andersson som förra året vann veteran-VM i karate.

Mera information

Väldokumenterad effekt på ledbesvär

Forskning visar att den patenterade musseloljan Lyprinol bromsar bildandet av inflammatoriska ämnen som leder till artros.
– Vi har upptäckt att det är det höga innehållet av de speciella omega-3 fettsyrorna EPA, DHA och ETA som ger musseloljan den speciella effekten, säger Olle Haglund, läkare och forskare vid Uppsala Universitet. Det finns idag ett flertal vetenskapliga studier som visar att musselolja har goda effekter vid tillstånd som artros och ledgångsreumatism. Till dessa studier kommer många anekdotiska rapporter om positiva effekter hos många människor med inflammatoriska tillstånd.

– Det finns många exempel på människor där inget läkemedel har hjälpt, men där de blivit besvärsfria av Lyprinol. En sjuksköterska jag känner drabbades av svår artros i höfterna. Behandlingen med receptbelagda smärtstillande läkemedel hade endast mycket begränsad effekt och många biverkningar. Hon tvingades snart att använda kryckor och sjukpensionerades. En tid senare läste hon i Reumatikertidningen att professor Peter Eneroth sökte patienter för vetenskaplig prövning av musseloljan Lyprinol. När hon började med preparatet förbättrades ledbesvären successivt och hon kunde snart slänga kryckorna. Idag kan hon dansa 3-4 timmar varje vecka, säger Olle Haglund. Till skillnad från antiinflammatoriska läkemedel innehåller Lyprinol inga syntestiska ämnen och ger inga biverkningar.

– Det finns flera naturliga medel, men det enskilt främsta preparatet vid artros och ledgångsreumatism är Lyprinol, säger Olle Haglund.

Kropp & själ

Välkommen till Sveriges största hälsotidning! 
Vi har som mål att hjälpa människor att må bättre. Det vill vi göra genom att öka förståelsen för naturlig egenvård, ge tips om nyttig kosthållning och råd om grundläggande träning.

Poul Heie, Ansvarig utgivare

Nyhetsbrev

Vill du få nyheter om egenvårdsprodukter, kost och träning för att må bättre?
Anmäl dig till vårat nyhetsbrev så får du tips varje månad om hur du kan få en positiv hälsoutveckling.
Kommer snart!

Tipsa oss

Saknar du något? Vill du att vi skriver mer om något? Har du rent av något som du vill publicera på sajten?

Ta kontakt med oss och tipsa oss om hur vi kan bli bättre.