tisdag 19 februari, 2019

Sveriges största hälsotidning

Nu kan jag njuta av solen!

Nu kan jag njuta av solen!

Åsa Bergh, 32, har alltid haft känslig hud vilket varit ett stort problem då hon älskar solen och att åka söderut.

Åsa älskar att vara i solen, men hennes känsliga hud gjorde att hon brände sig och fick soleksem. Ett tillskott rikt på antioxidanter, vitaminer och mineraler för hudens hälsa gör att hon nu kan njuta av solen.

Åsa Bergh, 32, har alltid haft känslig hud vilket varit ett stort problem då hon älskar solen och att åka söderut.
– Jag har ljus hud, fräknar, leverfläckar och är blond med blå ögon. Det gör att jag bränner mig bara jag går ut och tittar på solen, säger Åsa och skrattar. Jag reser mycket utomlands, men har alltid haft problem med rödbränd hud och soleksem.

Bra för huden
För några år sedan fick hon tipset i en hälsokostbutik att börja ta Maxosol för att kunna vistas i solen.
– Tidigare drack jag mycket morotsjuice för att få i mig betakaroten, men det är inte så gott i längden och ganska dyrt. Maxosol blir billigare, samtidigt som det även innehåller en mängd andra ämnen som är bra för huden, säger Åsa. Betakaroten är ett färgämne som finns i växter och som omvandlas till A-vitamin i kroppen. Det lagras i hudcellerna där det stimulerar bildandet av kroppens egna färgpigment. Det gör att du får en djupare solbränna som håller längre.

Omfattande studier
Flera vetenskapliga studier visar att regelbundet intag av betakaroten minskar risken för solinducerad hudcancer.¹ Det bidrar också till att du snabbare blir brun och får ett skydd mot de skador som kan uppstå på grund av solning. Förutom betakaroten innehåller Maxosol även en unik kombination av vitaminer och mineraler som ger näring till huden och motarbetar de faktorer som påverkar huden negativt.

Bygg upp ett skydd
Maxosol säljs i hälsokostbutiker och på apotek. Det ersätter inte vanligt solskydd, så sola lugnt i början om du vill få fin färg. Starta med en högre solskyddsfaktor i början och sänk sedan successivt när huden byggt upp ett skydd.
– Jag tar Maxosol från tidig vår fram till hösten. När jag åker utomlands på vintern brukar jag börja ta en tablett om dagen 3 veckor innan för att bygga upp ett skydd. Då får jag också en friskare och fräschare hudton, säger Åsa.

Slipper soleksem
Nu kan Åsa vistas i solen utan att hon bränner sig och många har kommenterat förvandlingen.
– Kompisarna är förvånade att jag kan bli så brun eftersom de vet att jag är känslig för solen och att jag brukade få soleksem. Och förra sommaren sa mina föräldrar att "Så där brun har du aldrig varit förut". Åsas pappa har också samma känsliga hudtyp.
– Han brände sig jämt tidigare och fick soleksem, men nu har han också börjat med Maxosol och är väldigt nöjd. Hör jag att någon bränt sig i solen så rekommenderar jag alltid att de ska börja med Maxosol.

Mera information
¹ Köpcke W, Krutmann J. “Protection from sunburn with beta-carotene—A meta-analysis."
Photochem Photobiol. 2008 Mar-Apr;84(2):284-8. Epub 2007 Dec 15.

Text: Ingvar Larsson / Foto: privat

Kropp & själ

Välkommen till Sveriges största hälsotidning! 
Vi har som mål att hjälpa människor att må bättre. Det vill vi göra genom att öka förståelsen för naturlig egenvård, ge tips om nyttig kosthållning och råd om grundläggande träning.

Poul Heie, Ansvarig utgivare

Nyhetsbrev

Vill du få nyheter om egenvårdsprodukter, kost och träning för att må bättre?
Anmäl dig till vårat nyhetsbrev så får du tips varje månad om hur du kan få en positiv hälsoutveckling.
Kommer snart!

Tipsa oss

Saknar du något? Vill du att vi skriver mer om något? Har du rent av något som du vill publicera på sajten?

Ta kontakt med oss och tipsa oss om hur vi kan bli bättre.