tisdag 19 februari, 2019

Sveriges största hälsotidning

Ökad blodgenomströmning ger varma händer

Ökad blodgenomströmning ger varma händer

Jörn Arnesen har kämpat med kalla, värkande händer

Jörn Arnesen har kämpat med kalla, värkande händer i stort sett hela sitt liv, men så fick han rådet att pröva biloba. Nu har värme och färg återvänt till hans fingrar.

– Jag har alltid känt av det när temperaturen ute kryper ner mot noll grader. Då tappar jag känseln i fingrarna, och de blir vita som på ett lik. Som tur är har det hjälpt väldigt mycket att ta biloba, säger Jörn Arnesen.

Rörligheten försvinner 
Även om vintern är värst, så har han också märkt av sina kalla händer under sommaren. En kort simtur är allt som behövs för att hans händer ska ändra färg och rörligheten försvinna.
– Det värsta obehaget kommer faktiskt när jag får tillbaka värmen i händerna igen. Då svider och bränner det som om jag fått verkliga kylskador, säger han. Han berättar också att han fort blir kall om fötterna, men att det är händerna som är det verkliga problemet för honom.

Biloba hjälpte snabbt 
– Jag hörde om biloba när jag fick akupunktur, och efter att ha talat med en vän som driver en hälsobutik beslutade jag att prova. Redan efter cirka två veckor märkte jag en stor skillnad, säger Arnesen. Avsevärd förbättring Han har fortfarande kalla händer, och är han ute länge utan handskar eller vantar blir det jobbigt, men förbättringen är stor. Han har full känsla i händer och fötter och livet är bra mycket bättre.

Mera information
Har du dåligt blodomlopp?
När du börjar ta ett dagligt tillskott av biloba kommer du gradvis att märka hur problemen orsakade av dåligt blodomlopp försvinner. Då får du på nytt en vardag utan kalla händer och fötter eller dåligt minne.
 
Bättre blodgenomströmmning ger varma händer 
Med hjälp av termografi, en speciell fotografisk teknik, som upptäcker värme och kyla, har man dokumenterat hur blodtillförseln till händerna är mycket bättre när man tar biloba. I en studie där försökspersonerna sänkte ned händerna i sjugradigt vatten under två minuter, termofotograferades händerna sedan med och utan användning av biloba.

Text: Ingvar Larsson

Kropp & själ

Välkommen till Sveriges största hälsotidning! 
Vi har som mål att hjälpa människor att må bättre. Det vill vi göra genom att öka förståelsen för naturlig egenvård, ge tips om nyttig kosthållning och råd om grundläggande träning.

Poul Heie, Ansvarig utgivare

Nyhetsbrev

Vill du få nyheter om egenvårdsprodukter, kost och träning för att må bättre?
Anmäl dig till vårat nyhetsbrev så får du tips varje månad om hur du kan få en positiv hälsoutveckling.
Kommer snart!

Tipsa oss

Saknar du något? Vill du att vi skriver mer om något? Har du rent av något som du vill publicera på sajten?

Ta kontakt med oss och tipsa oss om hur vi kan bli bättre.