onsdag 20 februari, 2019

Sveriges största hälsotidning

Så lätt får du kontroll på ditt sötsug

Så lätt får du kontroll på ditt sötsug

Har du svårt att hålla dig vaken?

Många människor upplever trötthet i slutet av eftermiddagen. Det enda som verkar hjälpa är att äta något sött. Problemet orsakas av instabilt blodsocker, och lösningen är i många fall ett tillskott av krom.

Är du en av dem som måste kämpa för att hålla energinivån uppe på eftermiddagen? Är de sista timmarna på jobbet en utmaning eftersom du saknar energi, eller blir du plötsligt trött direkt efter middagen? Många känner så och det enda som verkar pigga upp dem är om de dricker eller äter något sött som cola, choklad eller sötsaker. Det är en ohälsosam och mycket kortsiktig lösning. Visst har den en stimulerande effekt här och nu, men trötthet kommer snabbt tillbaka.

Få kontroll på blodsockret
Problemet är att ditt blodsocker är instabilt, och det innebär att hjärnan och muskelcellerna inte får socker som de behöver för att producera energi. En mycket vanlig orsak till instabilt blodsocker är en brist på mineralen krom, som hjälper insulin att transportera socker från blodet in i cellerna. Om du har brist på krom – som många av oss har – fungerar denna sockertransport inte optimalt, och det betyder att dina celler inte kan producera tillräckligt med energi.

Organisk kromjäst
Det är just på grund av den minskande tillgången på socker till cellerna som du känner en uttalad längtan efter något sött för att få energi. Det bästa du kan göra är att öka intaget av krom, så det socker du intar från mat inte bara ackumuleras i blodet, utan faktiskt når sitt mål – cellerna. Ett kromtillskott hjälper kroppen att upprätthålla en stabil blodsockernivå, varvid sockret i en stadig ström flyttas från blodet till cellerna. Det spelar stor roll vilken typ av krom du använder – det bör vara organisk kromjäst. Preparatet Bio-Chrom med den unika kromjästen Chromo- Precise, är den enda organiska kromjästprodukten i hela EU.

Upp till 10 gånger bättre
Anledningen till den europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet (EFSA) har godkänt denna kromtyp, är att det har påvisats, att den kan tas upp 10 gånger lättare i kroppen än andra kromtyper som krompikolinat och kromklorid, som genom åren har varit en vanlig råvara i krompreparat. Bio-Chrom med Chromo-Precise har använts i ett stort antal publicerade studier och kan därför dokumentera sin biotillgänglighet, kvalitet och säkerhet.

Mera information

Ett bra sätt att gå ner i vikt
Vad många inte inser är att instabilt blodsocker – då sockret i blodet inte slussas in till cellerna med ett smidigt och stadigt flöde – är en indirekt orsak till viktproblem.
När du har sötsug, kan det ökade intaget av sockerhaltiga livsmedel leda till viktökning. Omvänt kan det leda till viktminskning om du får kontroll över ditt blodsocker och inte längre har något sug efter godis och sötsaker. Ett tillskott av organisk kromjäst är faktiskt ett riktigt effektivt sätt att göra det lättare att hålla sig till 2–3 normala måltider under en dag, vilket är en del av en hälsosam livsstil.

Förebyggande för diabetes
Ett av kännetecknen för typ 2-diabetes, ett tillstånd som blir mer och mer vanligt, är att sockret ackumuleras i blodet. Orsaken är att kroppen har minskad insulinkänslighet. Här kan det faktiskt hjälpa att använda krom. En tjeckisk studie utförd av forskare från Charles University i Prag visade hur typ 2-diabetiker förbättrade sitt blodsockervärde när de tog tillskott av Bio-Chrom med ChromoPrecise i tolv veckor. Det fanns även andra så kallade diabetesmarkörer som ändrades i positiv riktning hos dem som tog kromtillskott.

Text: Lisa Nilsson

Kropp & själ

Välkommen till Sveriges största hälsotidning! 
Vi har som mål att hjälpa människor att må bättre. Det vill vi göra genom att öka förståelsen för naturlig egenvård, ge tips om nyttig kosthållning och råd om grundläggande träning.

Poul Heie, Ansvarig utgivare

Nyhetsbrev

Vill du få nyheter om egenvårdsprodukter, kost och träning för att må bättre?
Anmäl dig till vårat nyhetsbrev så får du tips varje månad om hur du kan få en positiv hälsoutveckling.
Kommer snart!

Tipsa oss

Saknar du något? Vill du att vi skriver mer om något? Har du rent av något som du vill publicera på sajten?

Ta kontakt med oss och tipsa oss om hur vi kan bli bättre.