torsdag 21 februari, 2019

Sveriges största hälsotidning

Tomatextrakt kan förebygga infarkt

Tomatextrakt kan förebygga infarkt

Pelle Larsson, sjuksköterska

– Jag tillhör riskgruppen för hjärt- och kärlsjukdomar och vill gärna förebygga så mycket som möjligt, säger Pelle Larsson. Därför tar jag kosttillskottet Freestream, som är naturligt, väldokumenterat och helt utan biverkningar.

Blodet har många viktiga funktioner i våra kroppar, bland annat att transportera syre, näring, hormoner, signalsubstanser och andra viktiga ämnen ut till alla celler i alla skrymslen och vrår. Det ska också hjälpa immunförsvaret, transportera bort restprodukter, se till att blodet levrar sig om ett blodkärl blivit skadat och mycket mer.

Viktigt att blodet flyter lätt
Det är hjärtat som är ansvarigt för att blodet pumpas runt och det är blodkärlens kvalitet som avgör hur lätt eller svårt alla olika ämnen når till eller ifrån kroppens alla celler, vävnader och organ. Förfettning av blodådrorna börjar redan i tjugoårsåldern hos både män och kvinnor. Så småningom blir blodådrorna allt trängre och blodflödet försämras. Risken för blodproppar ökar liksom risken för hjärtinfarkt och stroke.

Naturlig hjälp för cirkulationen
Maten vi äter kan antingen öka eller minska risken för hälsoproblem. 1999 upptäcktes att det gel som omger tomatfrön innehåller ämnen som effektivt kan hjälpa hjärt- och kärlhälsan. Efter många års studier lanserades kosttillskottet Freestream.
– Jag började ta Freestream för att det är naturligt och utan biverkningar. Efter bara en kort tid märkte jag hur cirkulationen förbättrades, mina händer och fötter som varit kalla de senaste åren är numera varma igen. Jag har hjärt- och kärlsjukdom i familjen och ett stressigt jobb och jag vill verkligen göra allt jag kan för att förebygga hjärtinfarkt och stroke, berättar sjuksköterskan Pelle Larsson.

Mera information

Fakta | Väldokumenterat tomatextrakt
Freestream innehåller ett vattenlösligt tomatkoncentrat med mer är trettio bioaktiva föreningar. Extraktet har omsorgsfullt studerats i flera vetenskapliga studier och de positiva hälsoeffekterna är tydliga. Freestream hjälper till att främja ett hälsosamt blodflöde, något som också den europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet, EFSA, vidimerar. Freestream inverkar på blodplättsfunktionen vilket innebär minskad risk för blodpropp utan att för den skull öka risken för blödningar. Man har inte kunnat se att kostillskottet har några biverkningar eller interaktioner med läkemedel.

Text: Lisa Nilsson

Kropp & själ

Välkommen till Sveriges största hälsotidning! 
Vi har som mål att hjälpa människor att må bättre. Det vill vi göra genom att öka förståelsen för naturlig egenvård, ge tips om nyttig kosthållning och råd om grundläggande träning.

Poul Heie, Ansvarig utgivare

Nyhetsbrev

Vill du få nyheter om egenvårdsprodukter, kost och träning för att må bättre?
Anmäl dig till vårat nyhetsbrev så får du tips varje månad om hur du kan få en positiv hälsoutveckling.
Kommer snart!

Tipsa oss

Saknar du något? Vill du att vi skriver mer om något? Har du rent av något som du vill publicera på sajten?

Ta kontakt med oss och tipsa oss om hur vi kan bli bättre.